Blogposts

Thailand i mitt hjärta

Mat är kultur – och kultur är mat

I Thailand slås man av alla vackra färger och dofter som omger en var man än går. Färgsprakande blommor i vaser och buntar, fisk som hänger på tork på linor som om de vore ren tvätt 🙂 Så när jag idag kikade bland mina bilder från matmarknaden i Hua Hin,blev jag såå sugen på thai-mat, det hela slutade med nån sur-söt kreation, dock inte värd att fotografera, he he..Det brukar slå mig att när jag lagar asiatiskt hemma så ser det helt enkelt inte lika gott ut som på restaurangerna i thailand! Men inte ser våra grönsaksdiskar lika inbjudande ut heller, även om är mycket fräscha. Jag antar att det är det där lite exotiska och annorlunda som lockar..som lila-randiga auberginer som är lika stora som vanlig svensk busktomat! Annars var frukterna och grönsakerna ungefär dubbelt så stora (och dubbelt så goda!) som de jag ser på snabbköpet!

Mer bilder från Thailand kan ni se här: Thailand bland annat mina små lila auberginer 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.